Kuvataiteilija Laura Kärjen ääni-installaatio Torkkuvat mustatorvisienet

Kuvataiteilija Laura Kärjen ääni-installaatio Torkkuvat mustatorvisienet

Paikka: Kumpulan Kasvitieteellinen puutarha, Jyrängöntie 2
Esilläoloaika: 6.6.–31.8.2011.


Kuvataiteilija Laura Kärki yhdistelee taiteellisessa työskentelyssään kirjoittamiaan runoja, veistoksia sekä erilaisia äänimaailmoja. Hän työskentelee samanaikaisesti useiden teosalkujen kanssa, jotka pikkuhiljaa syventyvät ja saavat kimmokkeita ympäröivästä elämästä. Työskentelyprosessini ovat pitkiä, joten teosten kaari ideasta valmiiksi teokseksi tai installaatioksi saattaa kestää useita vuosia.

Ääni-installaatio Torkkuvat Mustatorvisienet on useiden vuosien työn tulos. Torvisienen mallinen ääniveistos on rakennettu käsin paperisavesta, poltettu ensin raakapoltossa ja edelleen mustasavustuspoltossa. Veistoksesta kuuluvat hengittämisen ja nukkumisen äänimaailmat liittyvät läsnäolon kokemukseen.

Laura Kärki on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2006 Taiteen maisteriksi. Berliinissä ja Lahdessa työskentelevän Kärjen teokset pohjautuvat käsitteelliseen ajatteluun, installaatio-, ja veistotaiteeseen. Hän yhdistelee teoksiinsa kirjoittamiaan runoja sekä erilaisia äänimaailmoja. Kärkeä on viime vuosina kiinnostanut kiireen vaikutus ihmisen lähiympäristöön. Hän on työskennellyt useiden installaatioiden parissa, yhdistellen arkisia kotiin liittyviä materiaaleja sekä ääniä.
Vuonna 2011 Laura Kärki esittelee uusimpia teoksiaan yksityisnäyttelyissä Mältinrannan Galleriassa Tampereella ja Galleria Jangvassa Helsingissä. Turun kulttuuripääkaupunkivuonna hänen teoksiaan voi nähdä Wäinö Aaltosen museossa Vesi -näyttelyssä sekä Raision Taidemuseossa NYT2011 -näyttelyssä. Lisäksi hän osallistuu kutsuttuna ArteGround Art Festivaaliin Virossa.

Teoksen sijaintipaikka: Kumpulan Kasvitieteellinen puutarha, kartanopuutarha, suuren pihdan lähistöllä (Kartanopuutarhassa ei ole muita pihtoja)

Kumpulan Kasvitieteellinen puutarha
Os: Jyrängöntie 2
00560 Helsinki

Kartta: http://www.luomus.fi/kumpula/kartta.htm

Aukioloajat: Kumpulan puutarha on avoinna kesäkaudella 1.5.–30.9. ma–su klo 10–18 (uloskäynti klo 20 saakka). Juhannuksena 24.–26.6.2011 puutarha on suljettu.

Yhteistyössä: Kumpulan Kasvitieteellinen puutarha

www.laurakarki.com
http://laurakarki.blogspot.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: