Mustien torvisienten unista hengitystä

Torkkuva Mustatorvisieni on taiteilija Laura Kärjen projekti Oon kaupungissa -tapahtumaan. Torvisienen mallinen ääniveistos on käsinrakennettu paperisavesta ja poltettu ensin raakapoltossa ja edelleen mustasavustuspoltossa. Veistoksesta kuuluvat hengittämisen ja nukkumisen äänimaailmat liittyvät läsnäolon kokemukseen.  Ääniteoksen laitteisto on tehty yhteistyössä Kokeellisen elektroniikan seuran jäsenen kanssa.Teoksen sijoituspaikasta neuvotellaan Vallilan kirjaston kanssa. Keväällä nähdään kasvaako sieniä kirjaston pihalla vai sisätiloissa.

Laura Kärki: Torkkuva torvisieni
Laura Kärki 2010-2011, Torkkuva Mustatorvisieni, mustasavustettu keramiikka, n. 60cm ja 70cm, Ääniteos

Laura Kärki kertoo työskentelystään: ”Taiteellisessa työskentelyssäni yhdistelen kirjoittamiani runoja, veistoksia sekä erilaisia äänimaailmoja. Työskentelen useiden teosalkujen kanssa, jotka pikkuhiljaa syventyvät ja saavat kimmokkeita ympäröivästä elämästäni. Työskentelyprosessini ovat pitkiä, joten teosten kaari ideasta valmiiksi teokseksi tai installaatioksi saattaa kestää useita vuosia. Pidän teosten hitaasta kypsymisestä, se on minusta mielenkiiintoista, mutta on se myös haasteellista, kun ympäröivä  elämämme on kovin pirstaleista. On osattava pitää kiinni ja irrottaa teosten lopullista muotoa sekä suuntaa etsiessä. Valitsen teoksen materiaalin kulloisenkin idean mukaan ja teoksia on viime vuosien aikana syntynyt mm. pesusienistä, paahtoleivistä, suodatinpusseista jne.

Viime vuosina olen toteuttanut erilaisia ääni-installaatioita, joihin olen liittänyt mm. erilaista kotiin liittyvää teos- ja äänimateriaalia. Jo useamman vuoden ajan olen käsitellyt installaatioissani ja teoksissani kiireen vaikutusta ihmisen lähiympäristöön.”

Lisätietoja Laura Kärjen teoksista ja näyttelytoiminnasta löytyy myös taiteilijan blogista  http://laurakarki.blogspot.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: